خواص گیاهان دارویی

فواید و خواص عجیب لوبیا قرمز که تا به حال نشنیده اید !

فواید و خواص عجیب لوبیا قرمز که تا به حال نشنیده اید !

لوبیا سرشار از پروتئین ، آنتی اکسیدان ، ویتامین ها و مواد معدنی می باشد . این امر سبب شده تا مصرف لوبیا به تدریج در میان مردم افزیش یابد . طبع لوبیا قرمز گرماست و در مناطق گرم نیز کشت می شود . امروزه یکی از بزرگترین تولید کننده لوبیا قرمز در جهان برزیل می باشد . در این مقاله  از djbaz با فواید و خواصی از لوبیا قرمز آشنا می شوید که قطعا تا به امروز نمی دانستید .

همه چیز درباره خواص لوبیا قرمز

لوبيا قرمز حاوی آنتی اکسیدان ها ، پروتئین ، ویتامین B1 ، ویتامین B3 ، ویتامین B6 ، فولات ، آهن ، کلسیم ، منگنز ، منیزیم ، روی ، مس ، فسفر ، سلنیوم ، مولیبدن ، فیبر و فلاونوئید ها است .

ارزش غذایی لوبیا قرمز پخته شده یا آب پز در هر ۱۰۰ گرم

  • کالری : ۱۲۷ کیلو کالری
  • پروتئین : ۸٫۶۷ گرم
  • کربوهیدرات : ۲۲٫۸۰ گرم
  • فیبر : ۶٫۴۰ گرم
  • قند : ۰٫۳۲ گرم
  • چربی : ۰٫۵۰ گرم
  • آب : ۶۶٫۹۴ گرم
  • شکر : ۰٫۳ گرم

پروتئین

لوبیا یک پروتئین کامل نی باشد . منابع پروتئینی را می توان به دو دسته کامل و ناقص تقسیم کرد . پروتئین کامل به این معنی است که حاوی هر ۹ اسید آمینه هستند . اگر چه پروتئین گیاهی از نظر ارزش غذایی پایین تر از پروتئین حیوانی می باشد اما لوبیا قرمز به دلیل مقادیر بالای پروتئینی که دارد می تواند به عنوان منبع گیاهی جایگزین گوشت شود . در حقیقت لوبیا قرمز یکی از غنی ترین منابع پروتئین است که از آن به عنوان گوشت انسان فقیر یاد می شود . بیشترین پروتئین موجود در لوبیا فازولین است که می تواند سبب بروز آلرزی شود . پروتئین های دیگر شامل لکتین ها و مهار کننده های پروتئاز هستند .

کربوهیدرات

لوبیا از کربوهیدرات های نشاسته ای تشکیل شده است که تقریبا ۷۲ درصد از کل کالری را تشکیل می دهد . نشاسته از زنجیره های طولانی گلوکز به شکل آمیلوز و آمیلوپکتین ساخته شده است . لوبیا ، آمیلوز نسبتا بالایی نسبت به سایر منابع غذایی نشاسته دارد . آمیلوز در مقایسه با آمیلوپکتین کمتر قابل هضم می باشد . این امر سبب شده نشاسته یک کربوهیدرات آهسته باشد . در نتیجه هضم آن بیشتر زمان می برد . نتایج تحقیقات نشان می دهد نشاسته موجود در لوبیا نسبت به سایر غذاها ، تاثیر مفید تری بر تعادل قند خون دارد .

الیاف

لوبیا قرمز غنی از فیبر می باشد . وجود فیبر سبب گشته لوبیا نقش تاثر گذاری در سلامت روده داشته باشد . این امر خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهد .

ویتامین ها

فولات : فولات برای ساختن گلبول های قرمز و جلوگیری ار نقص لوله عصبی در جنین در دوران بارداری بسیار مهم می باشد . عدم فولات کافی در بدن می تواند سبب بروز علائمی از جمله ضعف ، خستگی ، تپش قلب و از دادن اشتها می شود . فولات موجود در لوبیا که در منزل پخته می شود ، دئ برابر بیشتر از لوبیا کنسرو شده است .

ویتامین K1 ( فیلوکینون ) : این ویتامین در انعقاد خون نقش مهمی دارد .

مواد معدنی

  • مولیبدن : عنصری کمیاب که به طور عمده در حبوبات و غلات یافت می شود .
  • آهن : یکی از مهم ترین مواد معدنی بدن که نقش موثری در عملکرد بدن دارد .
  • مس : از عناصر مهمی می باشد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد . علاوه بر لوبیا در غذاهای دریایی و آجیل وجود دارد .
  • منگنز : در اکثر غذاها از جمله حبوبات ، غلات ، میوه ها و سبزیجات وجود دارد .
  • پتاسیم : این ماده معدنی نقش تاثیر گذاری در سلامت قلب و عروق دارد .
  • سایر مواد معدن شامل کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، روی ، فسفر و سلنیوم می باشد .

خواص و فواید لوبیا قرمز

جوان سازی پوست

لوبیا سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است . آنتی اکسیدان با اثرات رادیکال های آزاد که طیف گسترده ای از فرآیند های بدن را تحت تاثیر قرار می دهند روند پیری را کاهش داده . این امر سبب جوان ماندن و شادابی پوست می شود .

سلامت قلب و عروق

افرادی که لوبیا مصرف می کنند ممکن است کمتر دچار حمله قلبی ، سکته مغزی یا بیماری های قلب و عروق شوند . نتایج مطالعات در سال ۲۰۱۳ نشان داد مصرف لوبیا ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد .

https://ahajournals.org/doi/abs/10.1161/circ.127.suppl_12.amp21

طبق تحقیقات صورت گرفته لوبیا سبب کاهش کلسترول می شود . کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا حد زیادی افزایش می دهد . مقادیر بالای فولات در لوبیا قرمز سبب می شود سطح هموسیستئین خون را پایین نگه می دارد در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری ههای قلبی را تا حد زیادی کاهش می دهد .

کاهش خطر ابتلا به سرطان

طبق تحقیقات انجام شده لوبیا سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده می شود . این ویژگی به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی لوبیا می باشد .

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S096399691400773X

لوبیا قرمز به دلیل داشتن فیبر بالا می تواند از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری کند . تحقیقات نشان می هد خطر ابتلا به سرطان سینه در زنانی که از رژیم غذایی حاوی فیبر استفاده می کنند پایین تر می باشد .

دیابت و متابولیسم گلوکز

لوبیا سبب ثبات سطح قند خون یا حتی جلوگیری از دیابت می شود . حبوبات به ویژه لوبیا سرشار از فیبر هستند که می توانند به کاهش قند خون کمک کنند . یک رژیم غذایی سرشار از فیبر می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان زیادی کاهش دهد . قند خون بالا خطر ابتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی را زیاد می کند . دانه های لوبیا از نظر شاخص قند خون ( GI ) رتبه بسیار کمی دارد . این شاخص ، یک سنجش از چگونگی تاثیر غذاها بر افزایش قند خون شما بعد از غذا می باشد .

جلوگیری از کبد چرب

کبد چرب نوعی اختلال متابولیک می باشد که هنگام تجمع چربی ها در کبد بروز می کند . این بیماری ممکن است همراه با کلسترول بالا ، فشار خون بالا و چاقی ایجاد شود .

کنترل اشتها

ار دیگر خواص لوبيا قرمز می توان به کنترل اشتها اشاره کرد . فیبر و نشاسته موجود در لوبیا سبب می شود افراد بعد از مصرف لوبیا احساس سیری کنند . در نتیجه سبب کاهش پرخوری و در نهایت کاهش وزن می شود .

بهبود حافظه

مقادیر بالای ویتامین B1 موجود در لوبیا علاوه بر افزایش حافظه سبب تقویت عملکرد مغز می شود . همچنین در کاهش روند زوال عقل و آلزیمر موثر است .

عوارض لوبیا قرمز

در صورت مصرف بیش از انداره از لوبیاقرمز ممکن است عوارض و مشکلاتی برای شما رخ دهد . بعضی افراد به لوبیا یا سایر حبوبات حساسیت دارند . معمولا کسانی که به یک نوع حبوبات آلرژی دارند ممکن است به سایر حبوبات نیز حساسیت داشته باشند . لوبیا حاوی لکتین می باشد . لکتین پروتئین هایی هستند که برای انسان ها سمی است . خیساندن و جوشاندن لوبیا سبب کاهش مقدار لکتین می شود . حداقل ۵ ساعت لوبيا را در آب خیس کنید و به مدت حداقل ۱۰ دقیقه بجوشانید . آب آن را تعویض کنید . سپس مجدد آن را جوشانده تا به طور کامل پخته و نرم شود .

فواید لوبیا قرمز

نفخ

شایع ترین عارضه لوبیا ایجاد گاز در روده می باشد . اگرچه این عارضه حطرناک نیست اما برای بعضی افراد ناخوشایند است و حتی دردناک باشد . فیبر و الیاف نامحلول به نام آلفا گالاکتوزیدها سبب بروز نفخ می شوند . این الیاف ممکن است علائم سندرم روده تحریک پذیر را تشدید کنند .

هشدار

نفخ یکی از علائم بیماری سندرم روده تحریک پذیر ( IBS ) می باشد . در نتیجه مصرف لوبیا برای افراد مبتلا به این بیماری ممکن است شدت بیماری و عوارض را افزایش می دهد . هم چنین کسانی که به التهاب روده مبتلا هستند بهتر است از مصرف لوبیا پرهیز کنند .

آسیب مغزی

مقادیر بالای آهن در لوبیا در صورت مصرف زیاد آن می تواند خطر آسیب مغزی را افزایش دهد .

مسمومیت

لوبیا قرمز خام دارای ماده ای به نام فیتو هماگلوتین ( Phytohaemagglutinin ) می باشد که ماده ای سمی است . این ماده منجر به مسمومیت ، اسهال و استفراغ می شود . علائم بارز آن اسهال و استفراغ می باشد .

سرطان

بالا بودن مقدار فولات موجود در لوبیا ، می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزیش دهد .

آیا لوبیا سبب احتلال در بدن می شود ؟

بعصی از مواد مغذی موجود در لوبیا سبب اختلال در عملکرد سایر قسمت ها می شوند . البته هنگامی که لوبیا خیس و جوشانده شود ، این مواد مغذی غیر فعال می شوند .

اسیدفیتیک : این ترکیب که به به آن فیتات نیز می گویند ، سبب اختلال در جذب مواد معدنی از جمله روی و آهن می شود .

مهارکننده های پروتئین : این پروتئین ها به عنوان مهارکننده های تریپسین شناختهشده است عملکرد آنزیم هایهضم را مهار می کند و منجر به اختلال در هضم پروتئین می شود .

مسدود کننده های نشاسته : این مواد که به آن مهار کننده های آلفا آنیلاز نیز می گویند سبب اختلال در جذب کربوهیدرات ها در سیستم گوارشی می شود .


نام مقاله : فواید و خواص عجیب لوبیا قرمز که تا به حال نشنیده اید !

منبع : djbaz

نام نویسنده : فاطمه عرفانیان

تاریخ ثبت مقاله در djbaz ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۸

این مقاله به محض دریافت اطلاعات جدید به روز خواهد شد .

فواید و خواص عجیب لوبیا قرمز که تا به حال نشنیده اید !

گرد آوری شده از djbaz
مجله خبری فان نیوز
خواص گیاهان دارویی
منبع : djbaz

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن